DR. LIZA WONG, CARDIOLOOG IN DUBAI

‘Sinds ik hier werk, heb ik afgeleerd vooruit te plannen’

  • 3 min.
  • Portret

Cardiologen die een tijdje in het buitenland werken of daar een deel van de opleiding volgen, delen in deze rubriek hun ervaringen. Deze keer: dr. Liza Wong, die geneeskunde studeerde en promoveerde in Groningen. Haar opleiding tot cardioloog volgde ze in het Amsterdam UMC, locatie VUmc. Ze zette haar carrière daar voort met een fellowship non-invasieve cardiale beeldvorming en werkte er vervolgens ook als cardioloog, totdat ze in 2019 naar Dubai vertrok.

Portret (kleur) Liza Wong

Als je me vijf jaar geleden had gezegd dat dit mijn werkende toekomst zou worden, dan had ik je uitgelachen. Maar het is zo gelopen. Mijn man werkt in het vastgoed. Hij werkte hier al toen we elkaar leerden kennen. Tijdens mijn opleiding in Amsterdam reisde ik op en neer als toerist, zo heb ik Dubai goed leren kennen. Nee, van tevoren had ik nooit overwogen om in een ander land een bestaan op te bouwen. Het deed ook pijn om afscheid te nemen van vrienden en collega’s. Anderzijds trok het avontuur, de mogelijkheid om uit mijn comfortzone te stappen.

Ik werk bij Mediclinic, een private zorgketen. Het is een van de verschillen met Nederland, de zorg in Dubai is grotendeels in handen van private ketens. Er zijn wel enkele overheidsziekenhuizen, maar dat is een minderheid. De zorgketens zijn eigenaar van de ziekenhuizen. Daaromheen verzorgen ze ook dagbehandelingen, poliklinische zorg, zelfs huisartsgeneeskunde. Mijn werk is grotendeels poliklinisch,

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?