DR. BOB WEIJS, CARDIOLOOG EN KLINISCH ELEKTROFYSIOLOOG IN AKEN

‘De samenwerking met de eerste lijn is hier intensiever en persoonlijker’

  • 3 min.
  • Buitenland

Cardiologen die een tijdje in het buitenland werken, of daar een deel van de opleiding volgen, delen in deze rubriek hun ervaringen. Deze keer: dr. Bob Weijs. Hij deed zijn promotieonderzoek, opleiding en fellowship Elektrofysiologie in het Maastricht UMC+. In 2020 kreeg hij de kans om een nieuwe afdeling Elektrofysiologie in het Duitse Marienhospital Aachen op te zetten. Sindsdien werkt hij daar als cardioloog.

Portretfoto (kleur) Bob Weijs
Beeld: Bernd Noerig

‘Tijdens mijn fellowship kreeg ik de kans om in het Marienhospital Aachen te helpen bij het inrichten van een nieuwe afdeling Elektrofysiologie. Dat leek me een fantastische en unieke uitdaging, een kans die ik als jonge elektrofysioloog in Nederland niet snel zou krijgen. Zo’n uitdaging past bij mij, maar ik vond het heel spannend. Eerder had ik niet bedacht om voor werk naar Duitsland te gaan, wel had ik me voorbereid op een eventuele verhuizing in Nederland. Mijn vrouw is kinderarts in Maastricht, onze kinderen gaan daar naar school en onze familie en wat vrienden wonen er. Het liefst blijven we in deze regio wonen. Met mijn baan in Aken – veertig minuten rijden – is dat mogelijk.

Het was geen makkelijke keuze om over de grens te gaan werken. Je krijgt te maken met een nieuwe cultuur, taal en structuur van de gezondheidszorg; dat is echt wennen. Ik heb echter geen spijt van mijn keuze. De werksfeer is heel prettig. Duitsers spreken

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?