DR. BAS KIETSELAER, CARDIOLOOG BIJ DE MAYO CLINIC

‘De mensen zijn hier heel bescheiden en vooral gericht op samenwerking’

  • 4 min.
  • Buitenland
  • Portret

Cardiologen die een tijdje in het buitenland werken, of daar een deel van de opleiding volgen, delen in deze rubriek hun ervaringen. Deze keer: dr. Bas Kietselaer, opgeleid en gepromoveerd in Maastricht en gespecialiseerd in cardiovasculaire beeldvorming. In de zomer van 2022 vertrok hij vanuit Limburg naar Rochester, Minnesota (VS). Daar werkt hij nu als cardioloog in de wereldberoemde Mayo Clinic.

Portretfoto (kleur) Bas Kietselaer

‘Mijn vrouw en ik overwogen al langer om in het buitenland te gaan wonen en werken. Ik had zelfs al concrete stappen gezet voor een baan in Nieuw-Zeeland. Door de COVID-pandemie ging dit helaas niet door. Maar het hielp ons gezin wel om het beeld van wonen en werken in het buitenland scherper te krijgen. In 2021 spraken we vrienden die met veel plezier bij de Mayo Clinic werken. Na wat gesprekken over en weer besloten mijn vrouw, die werkt als huisarts, en ik ons CV op te sturen. In april 2022 volgden online sollicitatiegesprekken en eind juli landden we met ons gezin in Minnesota.

Vanwege de ervaring die ik in Nederland heb opgedaan in de klinische praktijk, het onderzoek en het onderwijs kenden de Minnesota Board of Health en de Mayo Clinic mij het predikaat ‘eminent physician’ toe. Hierdoor kreeg ik direct een Amerikaanse artslicentie. Ik werk nu als Senior Associate Consultant. Dat traject duurt drie jaar, daarna word ik Senior Consultant.

&ellipsis;

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?