DENISE VAN DER LINDE, BEELDVORMEND CARDIOLOOG IN NIEUW-ZEELAND

‘Het leven draait hier niet alleen om werk’

  • 3 min.
  • Buitenland
  • Portret

Cardiologen die een tijdje in het buitenland werken, of daar een deel van de opleiding volgen, delen in deze rubriek hun ervaringen. Deze keer: dr. Denise van der Linde. Na het afronden van haar opleiding aan het Erasmus MC in Rotterdam verhuisde ze met haar partner naar Nieuw-Zeeland. Ze werd moeder en begon in september 2021 met haar eerste baan als beeldvormend cardioloog, in het North Shore Hospital in Auckland.

Portretfoto (kleur) Denise van der Linde

‘De start hier had ik me wel anders voorgesteld. In de eerste twee weken na aankomst zaten we hier in een quarantainehotel en toen werd de lockdown aangekondigd. Die was hier heel streng; er was geen gelegenheid om mensen te leren kennen. Omdat ik zwanger was mocht ik niet in het ziekenhuis met patiënten werken.
Zodoende heb ik de eerste periode de kliniek volledig vanuit huis gedaan. De consulten met cliënten en de supervisie van arts-assistenten deed ik telefonisch. Via de computer kon ik prima de echo’s, hartfilmpjes, MRIen CT-scans beoordelen, maar het is toch niet wat ik me had voorgesteld bij collega’s leren kennen in een nieuw land.

 Artsen in Nieuw-Zeeland werken de eerste tijd provisional, onder supervisie. In de praktijk werk je wel volledig als cardioloog, voer je ook alle taken uit en ontvang je een volledig salaris. Het komt

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?