NVVC-BESTUURSLEDEN OVER DE BELEIDSVISIE 2025

‘Meer oog voor de toegenomen werkdruk van cardiologen’

  • 7 min.
  • Beleid
  • Interview

Naast de toegankelijkheid en kwaliteit van de cardiologische zorg staat de komende jaren ook het welbevinden van cardiologen zelf hoog op de agenda van de NVVC, zo blijkt uit de Beleidsvisie 2025. Inkomend voorzitter dr. Joan Meeder en de nieuwe bestuursleden dr. Clara van Ofwegen-Hanekamp en prof. dr. José Henriques vertellen over hun plannen.

Toegankelijkheid van cardiologische zorg, kwaliteit van zorg en de cardioloog van (over)morgen: deze drie speerpunten staan centraal in de Beleidsvisie 2025, getiteld Toekomstbestendige zorg voor het hart. Het NVVC-bestuur presenteerde die begin november tijdens het (online) najaarscongres. ‘We begonnen al in januari 2019 met het opstellen van het document, maar door COVID-19 heeft het wat langer geduurd’, zegt Joan Meeder, via Zoom.

Werkdruk

De beleidsvisie sluit volgens hem aan bij het visiedocument Medisch Specialist 2025, al zijn er veel vakspecifieke accenten. Nieuw is vooral de aandacht voor de werkdruk en het werkplezier van cardiologen. ‘Dat we ons ook gaan bezighouden met het psychisch welzijn is bijzonder, want meestal vertonen wij als cardiologen redelijk alfa-gedrag en zijn we minder met reflectie bezig’, zegt Meeder.&ellipsis;

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?